Zaključen javni poziv za prijem tri uposlenika u brčanski SEI Centar

Okončan jejavni poziv za odabir tri uposlenika SEI Centra Brčko, unutar projekta Socio-ekonomske inkluzije, čiji je temeljni cilj pomoći marginaliziranim i teže zapošljivim grupama, kao što su žene, mladi, potom Romi, te osobe sa invaliditetom.

„Javni poziv koji je raspisan prije više od mjesec dana prošle sedmice je okončan. Juče smo intervjuisali sve kandidate, te vjerujem da će naredne sedmice biti donesena odluka o najuspješnijim kandidatima. Riječ je o popunjavanju pozicije uposlenik na određeno vrijeme za pružanje psiho-socijalnih usluga, potom menadžer za poslovni inkubator, te osobe generalno zadužene za cjelokupan proces socio-ekonomske inkluzije“, rekao je u ime implementatora CARE International, koordinator projekta Branislav Tanasijević, dodavši kako vjeruje da će odabrani i zvanično biti uposleni od 1. jula tekuće godine i to u zgradi SEI Centra Brčko lociranoj u nekadašnjoj zgradi Civilne zaštite Distrikta, naselje Kolobara.

Inače, projekat „Socio-ekonomska inkluzija u Brčko distriktu BiH“ koji je zahvaljujući finansiranju Vlade Republike Češke, uz posredovanje Razvojne agencije ove zemlje, partnerstvo brčanske Vlade i implementaciju CARE International i ovdašnjeg Razvojno-garantnog fonda početkom tekuće godine zvanično startovao u Distriktu, već daje najkonkretnije rezultate.

„Pored pomenutog okončanog javnog poziva za tri radna mjesta u SEI Centru, već smo odabrali četiri nevladine organizacije koje će direktno komunicirati i realizovati projekat s ciljnim grupama, a konkretan ugovor u ovom smislu bit će potpisan za desetak dana, odnosno 5. juna u zgradi SEI Centra“, ističe Tanasijević, akcentirajući da će ugovori biti potpisani uz prisustvo novinara, odnosno svih zainteresovanih medijskih kuća.

Kako je planirano, događaj 5. juna bit će i prilika novinarima da dobiju sve neophodne informacije o do sada realizovanom, te planom realizacije svih segmenata projekta do kraja godine.

„Posebno nam je u svemu značajna podrška medija koju smo i do sada imali, kako bi cjelokupna javnost i to ne samo ona brčanska, imala informacije o toku projekta koji će nakon vjerujem nakon njegovog uspješnog okončanja biti primjer i za duge lokalne zajednice u cijeloj Bosni i Hercegovini“, zaključio je u ime implementatora CARE International regionalni koordinator projekta Branislav Tanasijević.

Add a Comment

Your email address will not be published.

Skip to content